Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gas förstör smaken på kött

Publicerat fredag 29 april 2011 kl 07.16

Den syremättade gasen som ska göra kött rött och lockande i förpackningen förstör smaken. Den gör biffen seg, torr och förkortar hållbarheten. Det visar en avhandling av Uppsalaforskaren Åsa Lagerstedt Norström.

Köttbiten på grillen blir gråbrun och ser genomstekt ut redan vid 55 grader.

Detta är helt onödigt, säger Åsa Lagerstedt Norström till Svenska Dagbladet. Det finns andra gaser som fungerar och dessutom vakuumförpackning som ger mörare kött som smakar bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".