Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fiskebåt i sjönöd vid Gotland

Publicerat lördag 23 februari 2002 kl 04.48
En fiskebåt med 14 personer ombord befann sig tidigt under lördagsmorgonen i sjönöd utanför Gotlands östkust. Situationen var under några timmar allvarlig men nu är läget under kontroll - enligt Sjöräddningscentralen.
Sjöräddningen fick larmet från fiskebåten klockan 02.50 - besättning uppgav att båten tog in vatten och befarade att den skulle sjunka. Enligt befälhavaren på fiskebåten hamnade de i svårigheter när båten tappade hydraultrycket till propellern. På grund av de manöversvårigheter som följde fick båten en mindre grundkänning och började ta in smärre mängder med vatten - uppger Sjöräddningscentralen. Två av försvarets helikoptrar, Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet och flera handelsfartyg tog sig snabbt till platsen och vid halv åttatiden bedömde räddningsledningen att läget var under kontroll. Båten - med rysk och grekisk besättning - är registrerad på Tongaöarna.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.