Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fet fisk minskar cancerrisk

Publicerat fredag 1 juni 2001 kl 05.54
Risken att få prostatacancer är två till tre gånger större för män som aldrig äter fisk än för dem som är flitiga fiskätare. Det visar en studie gjord vid Karolinska institutet.
Studien presenteras i nästa nummer av den medicinska tidskriften The Lancet. 6000 män har studerats under 30 års tid och bland annat fått svara på frågor om hur mycket fisk de äter. Bland dem som aldrig åt fisk var förekomsten av prostatacancer upp till tre gånger större än bland dem som åt måttliga eller stora mängder fisk. Sannolikt är det omega 3-fettsyror som finns i fet fisk som lax, strömming och makrill som skyddar men forskarna säger att uppföljande studier behövs för att man ska vara helt säkra, skriver Dagens Nyheter.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.