Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svenskar protesterar i Tyskland

Publicerat måndag 4 mars 2002 kl 11.49
Hundratals arbetare samlades på måndagen i Hannover i Tyskland för att demonstrera mot beslutet att lägga ner Continentals fabriker i Gislaved och i Traiskirchen i Österrike. Bland dem finns ett hundratal personer från Sverige, som nu får stöd av kollegor från Hannover och Österrike.
Ett hundratal personer har rest i buss till Tyskland från Sverige - de får stöd av kollegor från fabrikerna i Hannover och Österrike. Representanter för arbetarna ska också träffa Continentals koncernledning och överlämna en resolution där de ber ledningen ompröva beslutet att lägga ner fabrikerna. I österrikiska Traiskirchen riskerar 1 800 personer att bli utan arbete och i Gislaved hotas 800 jobb. Uppgifterna om att Continentals fabrik i Portugal ska ha fått stöd i form av skattelättnader när verksamheten flyttas till Portugal från Gislaved, ska undersökas. Det sa EU:s konkurrenskommissionär Mario Monti vid en presskonferens i Stockholm på måndagen. I övrigt säger Monti att han inte vill kommentera fallet närmare eftersom han inte vet om den portugisiska regeringen har gett stöd till Continental och i så fall på vilket sätt.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.