Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Håkan Juholt fick stöd av s-riksdagsgruppen

Publicerat tisdag 11 oktober 2011 kl 18.04
"Många människor är besvikna, arga, ledsna, upprörda"
(1:22 min)
Juholt pressdes hårt av närvarande press för att förklara sina omdiskuterade bostadsbidrag. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Håkan Juholt lämnade riksdagsgruppens möte strax efter att han informerat riksdagsledamöterna om de senaste dagarnas turer efter nyheten om att han låter riksdagen betala hela hyran för lägenheten han delar med sin sambo.

– Jag har gett min bild till riksdagsgruppen och andra inblandade, på samma sätt som jag har gett media. Jag känner att det är väldigt många som delar min frustration, att väldigt många människor är besvikna, arga, ledsna, upprörda. Men att man har accepterat min förklaring och min ursäkt, så Håkan Juholt efter mötet.

Du flyttade in i en lägenhet som din sambo har betalat hela hyran för, riksdagen betalar sedan hela hyran på din anmodan. Funderade du inte någon gång på att det kunde vara något fel med detta?

– Jag kan tyvärr inte uttala mig om detta då det pågår en förundersökning. Jag har hela tiden trott att jag har gjort rätt.

Det var en pressad Håkan Juholt som lämnade riksdagsgruppens möte.  

Under dagen har Håkan Juholts assistent Peter Cervin, som inte vill bli intervjuad av Ekot, bekräftat för TT att han och Håkan Juholt visste om felaktigheterna kring det fulla hyresbidraget för lägenheten i Stockholm. Att riksdagen har betalat för mycket redan i augusti.

Enligt Peter Cervin pågick en dialog med riksdagsförvaltningen av vilken ersättning som var korrekt och om hur mycket som skulle betalas tillbaka.

Att Håkan Juholt den 13 september skickade in en ny hyresuppgift till riksdagsförvaltningen berodde att hyran hade höjts, säger Cervin till TT, och att Juholt ville göra rätt för sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".