Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Branschen överväger granskning av Carema

Uppdaterat söndag 13 november 2011 kl 19.23
Publicerat söndag 13 november 2011 kl 19.14

Styrelsen för branschorganisationen Vårdföretagarna ska kommande veckan hålla ett möte för att besluta om att eventuellt inleda en granskning av vårdbolaget Carema.

Sådana granskningar görs "när ett medlemsföretag kan misstänkas ha brutit mot Vårdföretagarnas etiska riktlinjer", skriver organisationen på sin hemsida.

Skulle det visa sig att Carema uppenbart har brutit mot de etiska riktlinjerna kommer bolaget uteslutas ur branschorganisationen Vårdföretagarna.

– Företag ska granskas hårt. Äldreomsorgen över huvud taget ska granskas hårt, men det känns som om de privata företagen granskas hårdare, säger Inga-Kari Fryklund, förbundsdirektör vid Vårdföretagarna, till TT.

Sedan tidningen Dagens Nyheter började rapportera om missförhållanden på flera av Caremas äldreboenden, har rapporterna avlöst varandra om bristerna i vårdbolagets omsorg av de äldre.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".