Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

7-eleven anlitar arbetshandikappade trots brister i arbetsmiljön

Publicerat tisdag 19 oktober 2004 kl 05.00

För att lösa Arbetsmiljöverkets krav på dubbelbemanning på nätterna använder sig 7-eleven av arbetshandikappade och långtidsarbetslösa som betalas av arbetsförmedlingen. (P1 Kaliber)

Jasmine Lévy fick praktik på en 7-elevenbutik som rånats så ofta att Arbetsmiljöverket har stängt den på natten.

– Jag har sökt jobb länge och varit hemma med mitt barn och har varit arbetslös, berättar Jasmine Lévy, 22.

Just den här butiken rånas särskilt ofta, senast av en man beväpnad med yxa när Jasmines kollega stod ensam i kassan.

– Jag blev chockad, visste inte om jag skulle skratta eller gråta, säger hon.

Farligaste arbetsplatsen
Enligt Arbetsmiljöverket är 7-eleven den farligaste arbetsplatsen inom handeln och verket hotar att stänga tio butiker i Stockholm om de inte inför en lucka som försäljningen sker genom eller alltid har dubbelbemanning efter klockan 23.

Men franchisetagarna som driver butikerna som egna aktiebolag är hårt pressade ekonomiskt, eftersom avtalen de har med huvudkontoret begränsar möjligheterna att tjäna pengar och tycker inte att de har råd med förändringarna.

Uppmanas använda bidragstagare
Franchisetagare har sagt till Kaliber i P1 och till Handelsanställdas förbund att de uppmanats av huvudkontoret, ett företag som tidigare hette Small Shop, att låta arbetsförmedlingen betala för arbetsmiljöverkets krav på dubbelbemanning.

– En franchisetagare har berättat att före detta Small shop gått ut med att man ska försöka få bidragsanställningar för att slippa betala lön för två personer, säger Jannika Fahlander, på de Handelsanställdas förbund

Uppfyller inte säkerhetskraven
Arbetsförmedlingarna säger inte nej trots att de ska se till så de bidragsanställda hamnar i en arbetsmiljö som uppfyller kraven i arbetsmiljölagen och det tycker inte arbetsmiljöverket att de här 7-elevenbutikerna gör.

Margareta Lindqvist som jobbar med rehabilitering på länsarbetsnämnden i Stockholm, som arbetsförmedlingarna lyder under, säger att det här är fel.

– Ingen ska behöva vara anställd i en undermålig arbetsmiljö, vare sig man är långtidsarbetslös, handikappad eller anställd över huvud taget.

Vad ska du göra åt det här?

– Vi får undersöka om det finns saker vi behöver titta på ytterligare, säger Margareta Lindqvist.

Kajsa Norell
kajsa.norell@sr.se

Matilda Uusijärvi
matilda.uusijarvi@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".