Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Få kvinnor i kommunernas topp

Publicerat torsdag 14 mars 2002 kl 10.15
Det är dåligt ställt med jämvikten mellan kvinnor och män i ledningen för landets kommuner. En kartläggning som tidningen Kommunaktuellt har gjort visar att bara knappt 15 procent av landets högsta kommunala chefer är kvinnor.
Kartläggningen gäller kommundirektörer, kommunchefer och kanslichefer, i de fall när de är högsta tjänsteman i kommunen. I år finns 43 kvinnor bland kommuntopparna. Det innebär en ökning med 3 kvinnor på 3 år. Sämst är det i kommunerna i norra Sverige, där det finns 4 kvinnliga topptjänstemän av totalt 54. Däremot är andelen kvinnor stor i Bergslagens kommuner. I Västerås, Hallstahammar, Köping, Skinnskatteberg, Smedjebacken och Hedemora är kommunernas chefer kvinnor.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.