Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nytt datum för lärarlegitimationer

Publicerat torsdag 5 april 2012 kl 14.07
Tiden räcker inte till för att utfärda de nya lärarlegitiomationerna.

Regeringen har nu beslutat om ett nytt datum för när de nya lärarlegitimationerna ska börja gälla. Kravet på legitimation för tillsvidareanställning skjuts upp drygt ett läsår till den 1 december 2013.

Bestämmelsen skulle från början träda i kraft sommaren 2012 och gälla fullt ut tre år senare. Regeringen hade föreslagit att reformen skjuts upp på obestämd tid eftersom Skolverket bara har hunnit utfärda en bråkdel av alla legitimationer.

Tiden till den 1 december 2013 ska räcka för att utfärda de nya lärarlegitimationerna, menar Elin Boberg, pressekreterare hos utbildningsminister Jan Björklund.

– Skolverket gör den bedömningen. Det är vår myndighet och vi har det underlag de tillhandahåller oss, om de gör den bedömningen gör vi ingen annan, säger hon till TT.

Och några extra resurser för att hinna med legitimationerna i tid är det inte fråga om i nuläget. Det har Skolverket heller inte begärt.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".