Annie Lööf åt för skattepengar

Publicerat onsdag 8 augusti 2012 kl 12:43
Annie Lööf dricker vatten. Foto: Jessica Gow/Scanpix
Centerledaren och näringsministern Annie Lööf har själv sett till att all representation gåtts igenom. Foto: Jessica Gow/Scanpix

Det är inte bara Tillväxtverket som ätit gott för skattepengar. Nu avslöjas även att ansvarigt statsråd centerledaren Annie Lööf och hennes stab åt för skattepengar på restaurang i somras. Räkningen borde ha gått till centerpartiet, men det var Näringsdepartementet som betalade.

Hur kunde detta ske?

– I samband med sommaren missade vi att hantera fakturan när den kom in till departementet. Vi missade att tala om för departementet omgående att den här fakturan inte skulle ställas till dem, utan till Centerpartiet.

Centerledaren Annie Lööf bjöd sin politiska stab på avslutningsmiddag i slutet av juni på en restaurang på Södermalm i Stockholm. Sammanlagt ett 15-tal personer med pressekreterare och statssekreterare.

Notan gick på 21 695 kronor och det är Näringsdepartementet som betalat trots att det var en intern centerpartisk middag.

Enligt statssekreterare Håkan Ekengren, som själv var med, ska Centerpartiet nu gå in och ta kostnaden. Han anser att rutinerna för representation måste skärpas på Näringsdepartementet.

Att det här kommer fram nu beror alltså på mediers uppmärksamhet och granskning av betalningar som Näringsdepartementet gjort. Centerledaren och näringsministern Annie Lööf har själv sett till att all representation gåtts igenom.

Något ytterligare frågetecken ska inte finnas enligt, statssekreterare Håkan Ekengren.

– Inte vad jag vet. Vi har tittat på det här och även medier har begärt ut all intern representation som finns här och gått igenom det, säger han.

-- Där kan vi även konstatera att det finns en annan jämförelse, att vi på Näringsdepartementet ligger väldigt lågt jämfört med de andra departementen.

Skriv ut

Mer om …

Centerpartiet

Dela

Användarkommentarer

140 Kommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler