Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ericssons vinstmål ligger fast

Publicerat onsdag 27 mars 2002 kl 14.03
Varken Ericssons vd och koncernchef Kurt Hellström eller blivande styrelseordföranden Michael Treschow ser ännu någon definitiv ljusning i världskonjunkturen.
- Det är för tidigt att säga att det vänt i USA, sade Michael Treschow vid en presskonferens inför onsdagens bolagsstämma. Ericssons vinstmål om 5 procents rörelsemarginal i år ligger dock än så länge fast, sade Kurt Hellström. De två var överens om att det nu gäller för Ericsson att övervintra lågkonjunkturen för telekomindustrin. - Då är det viktigt med lång sikt, så att man inte skär i fel grejer, konstaterade Treschow. Kurt Hellström tyckte också att marknaden ännu inte förstått fördelarna i samarbetet om mobiltelefoner med Sony. - Alla har inte insett vilken styrka det finns i det här bolaget. Så här långt har det gått bra, sade Hellström om det gemensamma bolaget Sony-Ericsson. Hellström tyckte också att det är en naturlig affär som Ericssons två kunder Telia och Sonera är på väg att genomföra. - Vi får i alla fall inte mindre order, hoppas jag, sade han.(TT)
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.