Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fridolin: ”Bräck i vårt förtroende för M”

Publicerat onsdag 20 mars 2013 kl 12.59
"Har inneburit ett allvarligt bräck"
(1:15 min)
Tobias Billström och Gustav Fridolin. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.

Statsminister Fredrik Reinfeldts skarpa kritik i går att migrationsminister Tobias Billström nu måste jobba hårt för att återvinna förtroendet, kommenteras nu av Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.

Miljöpartiet som har en överenskommelse med regeringen om migrationen, förväntar sig nu en omsvängning av politiken som innebär en humanare inställning till flyktingar, och speciellt när det gäller personer med synnerligen ömmande skäl för att få stanna i Sverige.

– Vi har ju hört statsministern säga att han vill återbygga regeringens förtroende i migrationspolitiken och det vore ju ett rimligt första steg att ta, att hedra den överenskommelse som slöts för två år sedan och den del av den som handlar om barn som växt upp och kanske levt hela sina liv i Sverige och barn som behöver vård, också ska få en möjlighet till det, säger Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.

Gör kritiken mot migrationsminister Tobias Billström det möjligt för er att få igenom era krav?

– Det vet vi ju inte, det enda vi vet är att statsministern har sagt är att man vill återbygga förtroendet. Men vilja är en sak, handling är en annan. I politik kan förtroende bara byggas genom handling.

Att samarbeta med en minister som är så ifrågasatt, gör det att ni känner er osäkra på fortsättningen?

– Det är självklart så att det som hänt under de senaste månaderna har inneburit ett allvarlig bräck i vårt förtroende för Tobias Billström och för Moderaterna. Vi slöt ett avtal med Nya Moderaterna, men det som hänt under de senaste månaderna, har ju fått oss att undra om det partiet egentligen finns längre, säger Fridolin.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".