Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fler skolkare mister studiestöd

Publicerat onsdag 10 juli 2013 kl 11.24

21 422 gymnasieelever fick sitt studiestöd indraget på grund av skolk förra året. Det motsvarar 6.2 procent av alla elever, vilket är rekordhögt.

Motsvarande siffror för föregående år var 5,5 respektive 4,4 procent. Ökningen beror på, enligt CSN, de skärpta rutiner som infördes 2012.

Tidigare kunde en elev ha 20 procents (en dag i veckan) frånvaro utan att få sitt studiestöd indraget men i och med de nya reglerna, som infördes förra året, räcker det med några timmars frånvaro och att eleven upprepar skolk.

21 procent av de som får studiestödet indraget och som får återkrav hamnar hos kronofogden eftersom de inte klarar av att betala tillbaka, skriver CSN i ett pressmeddelande.

Ekot

Diskutera i kommentarsfältet! Hur kan man minska skolket?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".