Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Spännande stämma i Investor

Publicerat måndag 15 april 2002 kl 06.44
I morgon tisdag är det bolagsstämma i familjen Wallenbergs maktbolag Investor. Frågorna är just nu många kring vad den schweiziske finansmannen Martin Ebner vill och kan göra, sedan han ökat sitt ägande i bolaget.
Investors huvudägare familjen Wallenberg pressas allt hårdare av schweizaren Martin Ebner - nyligen utökade Ebner genom sitt bolag BZ-gruppen ägandet till 13 procent av rösterna. Hittills har dom här investeringar i Wallenbergsfären inte varit någon lyckad satsning - det vill Ebner ändra på genom att få ner investmentbolagsrabatten i Investor - den rabatt som Investror-aktien har jämfört med det högre värdet om bolagets aktinnehav värderas för sig. För att minska rabatten har BZ-gruppen föreslagit att innehavet i Astra-Zeneca delas ut till Investors aktieägare. Men sista ordet har fortfarande familjen Wallenberg - och på stämman i morgon väntas någon form av besked. Journalisten och författaren Ronald Fagerfjäll har länge följt Wallenbergarna och han tror inte att hotet från Eber är så stort - men tiderna har förändrats.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.