Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kvinnor värda högre lön än män

Publicerat lördag 6 december 2014 kl 15.34
Kvinnor tvingas ofta betala högre räntor än mån, visar en ny undersökning. Foto: Pontus Lundahl/TT.
Kvinnor tvingas ofta betala högre räntor än mån, visar en ny undersökning. Foto: Pontus Lundahl/TT.

Män har sämre utbildning, mindre erfarenhet och lägre produktivitet. De borde alltså ha lägre lön än kvinnor, framgår av den årliga globala lönejämförelsen från Internationella arbetsorganisationen (ILO).

Svenska kvinnor borde ha över tio procent högre lön än männen, enligt ILO.

Olika lön för lika arbete är devisen som gäller i många länder, om man ska tro ILO:s senaste rapport. Där konstateras att män har högre lön än kvinnor i alla de 38 länder som undersöks.

– Resultaten skulle kunna reflektera olika faktorer i olika länder, men diskriminering är säkerligen en del i detta, säger ILO:s biträdande generaldirektör Sandra Polaski, enligt Reuters.

I USA är löneskillnaderna mellan kvinnor och män stora, men dessa kan förklaras med mätbara faktorer såsom utbildningsnivå, arbetslivserfarenhet och antal arbetade timmar. I Europa håller inte den förklaringsmodellen.

– Även när man räknar in dessa faktorer så förblir en betydelsefull andel av lönegapet oförklarat i Europa, och ju högre upp på lönetrappan vi går, desto större blir löneskillnaden, säger Rosalía Vázquez-Álvarez, löneexpert på ILO, i en filmad kommentar på organisationens webbplats.

I de 26 europeiska länder som studeras i rapporten, borde kvinnor enligt mätbara prestationsfaktorer i genomsnitt ha 0,9 procent högre lön än män, men tjänar i verkligheten 18,9 procent mindre.

I Sverige, Danmark, Brasilien, Ryssland och Litauen skulle löneskillnaden till damernas fördel ligga på över tio procent, medan kvinnorna i Slovenien borde få 18,5 procent mer än karlarna. Kina blir nästan ett undantag i sammanhanget _ i världens folkrikaste land ligger könen nästan lika i utbildning, erfarenhet och produktivitet, och ILO beräknar att ett rättvist lönegap borde uppgå till 0,2 procent. I verkligheten tjänar kinesiskor nästan 23 procent mindre.

ILO rekommenderar länderna i rapporten att bekämpa normer kring kvinnors roll och förväntningar i samhället, att ta itu med könsdiskriminerande lönestrukturer samt att propagera för en rättvis fördelning av hemarbetet. Även politiken runt föräldraledighet bör förbättras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".