Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Britter lägger sig terrorprocess

Publicerat tisdag 23 april 2002 kl 16.59
Storbritanniens regering lägger sig nu i processen i EG-domstolen där de tre terrorutpekade svenskarna har begärt att frysningen av deras tillgångar skall upphävas och EU:s förordning ogiltigförklaras.
Storbritannien utnyttjar möjligheten att gå in i processen som enskild stat, vilket är tillåtet för EU-medlemmar, och det de skall göra är att aktivt arbeta mot svenskarnas sak och se till att de stannar kvar på FN:s så kallade terrorlista. Det betyder att det kan bli ännu svårare att få bort svenskarna från terrorlistan. Svenskarnas advokat, Tomas Olsson, tror att detta nu kommer försena processen ytterligare. De tre svenskarnas samlade tillgångar blockerades av banken i november förra året, eftersom USA hävdade att svenskarna hade kopplingar till banknätverket al-Barakaat. Rent praktiskt gick det till så att det som USA drivit igenom i FN sen blev lag i EU. Men svenskarna gick i december till EG-domstolen för att få förordningen upphävd. Inför skranket i EG-domstolen inleddes så förhandlingarna för några månader sen - på ena sidan stod de tre svenskarna och deras advokater, och på andra sidan EU-kommissionen och Ministerrådet, som är de som är ansvariga för förordningen. Men nu kommer det alltså in en till på den sidan som strider för att svenskarna ska stå kvar på terrorlistan; nämligen Storbritannien och dess regering. Svenskarnas advokat Tomas Olsson tror att det här innebär en betydligt längre process med nya argument och fler advokater.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".