Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nya rön om akrylamid presenteras

Publicerat onsdag 24 april 2002 kl 10.13
På förmiddagen på onsdagen presenterar Livsmedelsverket och forskare vid Stockholms universitet sina rön om det cancerframkallande ämnet akrylamid i livsmedel.
Enligt vad som hittills har blivit offentligt av forskarrönen, så är det framför allt råvaror som innehåller kolhydrater som bildar höga halter akrylamid vid upphettning. Det gäller till exempel potatis som friteras eller steks. Forskarnas presskonferens klockan elva direktsänds via Sveriges Radios hemsida med internetadressen sverigesradio.se.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.