Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ericssonvarsel läggs

Publicerat onsdag 24 april 2002 kl 15.15
Flera orter och Ericsson-anställda har under onsdagen fått besked om hur många som varslas av uppsägning. Det rör sig om drygt 800 anställda och även extrapersonal berörs.
600 av totalt 1 400 Ericsson-anställda ska bort från de båda fabriker som sysslar med bl a antenner i Nynäshamn och i Kista, norr om Stockholm. I Nynäshamn försvinner också 200 personer som varit inhyrda. Vid telekomföretagets anläggning i Gävle, som arbetar med tredje generations motibltelefonnät s k 3G, blir 200 av de 1 500 anställda av med sina jobb. I Katrineholm varslas 40 av de 400 Ericsson- anställda. Katrineholmsanläggningen sysslar med produkter och tjänster i nätverken till mobilsystem. Dagens varsel gäller både arbetare och tjänstemän. Inom kort väntas resten av Ericsson-anläggningarna, bl a vid den övriga verksamheten i Kista, få besked om hur många som varslas. De fackliga representanterna inom såväl Metall, Sif som CF var på torsdagen förtegna om hur många som ska varslas.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".