Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Akrylamid i mat utreds

Publicerat torsdag 25 april 2002 kl 05.07
Livsmedelsverket tillsätter en vetenskaplig grupp som ska arbeta vidare med de uppmärksammade uppgifterna om att vanlig matlagning kan innebära en cancer-risk.
Enlig Livsmedelsverket samlar man landets främsta expertis, och hoppas dessutom på stöd i Europa. Enligt docenten Margareta Törnqvist vid stockholms universitet som kommer att ingå i gruppen är en av de frågpr man vill reda ut, HUR ämnet bildas, och man vill också ta reda på mer om hur stora riskerna är.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".