Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Akrylamid i mat utreds

Publicerat torsdag 25 april 2002 kl 05.07
Livsmedelsverket tillsätter en vetenskaplig grupp som ska arbeta vidare med de uppmärksammade uppgifterna om att vanlig matlagning kan innebära en cancer-risk.
Enlig Livsmedelsverket samlar man landets främsta expertis, och hoppas dessutom på stöd i Europa. Enligt docenten Margareta Törnqvist vid stockholms universitet som kommer att ingå i gruppen är en av de frågpr man vill reda ut, HUR ämnet bildas, och man vill också ta reda på mer om hur stora riskerna är.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.