Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Facklig kritik mot Kommunal

Publicerat måndag 30 maj 2016 kl 05.00
"Man har sålt en facklig grundbult"
(1:43 min)
Kommunalskylt och Vårdförbundets ordförande Sineva Robeiro
Vårdförbundets ordförande Sineva Robeiro är kritisk mot prioriteringarna. Foto: TT

I morgon inleds Kommunals kongress och samtidigt anklagas förbundet av andra fack i välfärdssektorn för att ha sålt en del av anställningstryggheten för att få till högre löneökningar till undersköterskor.

I förlängningen kan det leda till sämre villkor för fler anställda när arbetsgivarna vill få igenom samma sak på andra avtalsområden, tror Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

– Man har sålt en facklig grundbult egentligen, både turordningen och turordningskretsen. Det har man sålt bort för att få upp undersköterskelönerna, säger hon.

Det handlar om vilka regler som ska gälla om det uppstår övertalighet på en arbetsplats och arbetsgivaren vill säga upp. I dag görs en turordningslista för till exempel alla förskolor i en kommun eller alla vårdinrättningar i ett landsting. Enligt den överenskommelse som Kommunal och arbetsgivarsidan Sveriges Kommuner och Landsting har gjort minskas turordningskretsen ordentligt, till max tre arbetsplatser.

Följden blir sämre anställningstrygghet, enligt Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

– Det här innebär att arbetsgivaren får större möjlighet att välja vilka medarbetare de vill ha kvar.

Är du kritisk till att Kommunal har gjort så här?

– Ja, det är jag för det kommer att drabba oss. Vi sitter redan i förhandlingar med SKL där man vill att vi också ska skriva under det här, säger Sineva Ribeiro.

Överenskommelsen innebär å andra sidan också att den som riskerar att bli uppsagd ska få stöd att omskola sig. Men varken sjuksköterskor, lärare eller läkare vill gå med på den.

Enligt arbetsgivarsidan var förändringar i vad de kallar föråldrade turordningsregler ett av villkoren för undersköterskesatsningen men Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund slår ifrån sig kritiken om att de har sålt anställningstrygghet mot högre löner.

– Det här handlar inte alls om att vi skulle ha fått upp lönerna för undersköterskor. Det handlar om att vi vill ha ett starkare omställningsavtal, och att våra medlemmar får utbildning och nytt arbete i stället för att gå ut i arbetslöshet och då har vi gjort den här överenskommelsen, säger Lenita Granlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".