Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

FBI-chefen: Vi undersöker kopplingar till Moskva

Publicerat måndag 20 mars kl 19.15
Hör FBI-chefen James Comeys vittnesmål
(1:42 min)
FBI-chefen James Comey
FBI-chefen James Comey. Foto: J. Scott Applewhite/TT

I USA har det i dag varit utfrågningar av FBI-chefen i kongressen. I förhören har FBI:s chef James Comey för första gången bekräftat att myndigheten utreder tänkbara kopplingar mellan Trumps nära medarbetare och Ryssland.

– FBI undersöker den ryska regeringens försök att blanda sig i presidentvalet 2016 och dessutom utreds alla kopplingar mellan personer i Trumps kampanj och Rysslands regering och ifall det förekom någon koordinering mellan presidentkampanjen och Ryssland, sade FBI-chefen James Comey inför kongressen.

Donald Trumps stab har redan svarat i en skriftlig kommentar att det inte finns några bevis på samverkan mellan Trump och Ryssland och det inte heller finns några bevis för en Trump-rysk skandal.

Den andra stora nyheten under utfrågningarna i kongressen gällde president Donald Trumps påståenden att den förre presidenten Barack Obama ska ha beordrat avlyssning av Trumps högkvarter Trump Tower i New York.

Demokraten Adam Schiff sade att det inte finns några bevis för det kan kallade "kränkande anklagelser" om att Obama ska ha beordrat avlyssning av Trump.

Republikanen Devin Nunes som är ordförande i underrättelseutskottet slog fast att "vi vet att det inte förekom någon avlyssning av Trump Tower, men att det är möjligt att president Trump kan ha övervakats på andra sätt".

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".