Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Diskriminerade vågar inte anmäla

Publicerat torsdag 6 oktober 2005 kl 11.17

Många av dem som diskrimineras i arbetslivet vågar inte anmäla av rädsla för att vara besvärliga. Var tredje person som har utländsk härkomst, är funktionshindrad eller lever ihop med någon av samma kön upplever mobbning i arbetslivet.

Therese Rudolfsson är funktionshindrad och sitter i rullstol. Hon har vid flera tillfällen valts bort från jobb på grund av sitt handikapp, trots att hon haft rätt meriter och utbildning.

Therese ger ett exempel på ett tillfälle när hon blev uppringd av en arbetsgivare angående ett jobb.

– I slutet på samtalet sa jag att jag satt i rullstol. Då blev hon väldigt tyst. Sedan ringde hon till min referens och frågade vad jag hade för funktionshinder. Sedan ringde den här kvinnan tillbaks och sa att det inte var aktuellt. Utan att ens ha träffat mig bestämde hon att det inte gick att ha en person i rullstol, säger Therese Rudolfsson.

Mobbning i arbetslivet
Det är i arbetslivet som diskriminering på grund av funktionshinder, utländsk härkomst eller sexuell läggning är vanligast. Det visar en undersökning från Handikappombudsmannen, Ombudsmannen mot etnisk diskriminering och Ombudsmannen mot diskriminering p.g.a. sexuell läggning.

Varannan person i dessa grupper känner sig diskriminerad. Av dem har runt två tredjedelar känt sig sämre behandlade i arbetslivet. Mobbning och nedsättande ord är vanligt. En tredjedel av de med utländsk härkomst har känt sig bortsorterade i urvalet till nya jobb.

Trots det så är det få som vågar anmäla. Sex av tio är rädda för att bli utfrysta eller trakasserade.

– Det är väldigt många som uppger att de är rädda för att upplevas som besvärliga ifall de anmäler, säger handikappombudsmannen Lars Lööw.

Information och lagstiftning
På Svenskt Näringsliv arbetar man med information för att förändra attityderna på svenska arbetsplatser. Men för att få in fler grupper som är utestängda från arbetsmarknaden behöver man lätta upp arbetslagstiftningen, säger Lars Gellner på Svenskt Näringsliv.

– Det skulle inte bli så riskabelt för arbetsgivare att anställa personer som man kanske av olika skäl, rätt eller fel, är tveksam inför, säger han.

Therese Rudolfsson tycker att arbetsgivarna borde lära sig mer om funktionshindrade för att våga anställa.

Idag jobbar hon som kurator, men många av hennes vänner har aldrig fått chansen att arbeta.

– Många som jag känner har försökt och försökt, men till slut har de gett upp. Man orkar liksom inte, säger Therese Rudolfsson.

Andreas Öbrink
andreas.obrink@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".