Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Risker med råa ägg tonas ner

Publicerat onsdag 26 oktober 2005 kl 14.52

Både EU och det svenska livsmedelsverket tonade på onsdagen ner riskerna med att äta råa ägg. Det finns inga vetenskapliga belägg för att fågelinfluensavirus kan spridas till människor via maten.

Svenska ägg kan mycket väl ätas råa anser Livsmedelsverket. 

I ett uttalande från EUkommissionen sägs ungefär samma sak. Att äta ägg eller fågelkött innebär inte någon risk för att smittas av fågelinfluensa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".