Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

PTS eller KKV ?

Publicerat onsdag 29 maj 2002 kl 07.57
Vem ska bevaka konkurrensfrågor inom teleområdet? Diskussion har uppstått efter Post-och Telestyrelsens utspel igår att frågorna borde handläggas av PTS. Men det förslaget får dock hård kritik av Konkurrensverkets generaldirektör Annkristin Nykvist.
Det skall vara en myndighet som har till uppgift att se till att konkurrenslagstiftningen efterlevs och den myndigheten skall bör vara konkurrensverket. Det är det tydliga budskapet från Konkurrensverkets generaldirektör, Annkristin Nykvist. Att dela upp övervakningen av marknaden på olika myndigheter vore inte effektivt enligt Nykvist. Men Post och telestyrelsens generaldirektör däremot tycker att det finns skäl för regering och riksdag att överväga om inte Sverige skall följa Storbrittaniens exempel - där just telefrågorna lyfts över från landets konkurrensverk till PTS motsvarighet i Storbrittanien. Det kan vara lättare att samla kompetens på en myndighet. Men det håller inte Konkurrensverkets generaldirektör Ann-Kristin Nykvist med om.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".