Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Deltidsanställda ska ha rätt till heltid

Publicerat onsdag 30 november 2005 kl 11.00

Uppdaterad 16:23
Den som jobbar deltid ska ha rätt till heltidsanställning. Det föreslår heltidsutredningen på onsdagen. Den som har deltid och hellre vill ha heltid ska ha rätt att få det om det finns arbetsuppgifter som passar, säger utredaren Gudmund Toijer.

– Det innebär att man har rätt att föra fram sitt anspråk på en heltidsanställning. Om arbetsgivaren inte kan lägga fram en utredning som visar att heltidsanställning inte motsvarar det verkliga arbetskraftsbehovet har man rätt, ytterst genom domstolsförklaring, att få en anställning på heltid, säger utredaren Gudmund Toijer.

Enligt Gudmund Toijer ger förslaget en stärkt ställning för deltidsanställda som vill ha heltid. Men företag med upp till tio anställda är undantagna. Dessutom kan arbetsgivare hävda att det inte finns behov av heltid på den arbetsuppgift som den deltidsanställde utför.

En sjundel på deltid
Arbetsgivare har också rätt att ha en sjundedel av de anställda som deltidsanställda.

Vid nyanställning ska huvudprincipen vara heltid. Det är kommuner och landsting som har flest deltidsanställda. Men utredaren Gudmund Toijer vågar inte ha någon uppfattning om hur många som kommer att få heltid om hans förslag skulle genomföras.

Lagen underställs kollektivavtal
Han föreslår också att lagen blir underställd kollektivavtal, det vill säga att fack och arbetsgivare kan komma överens om undantag för viss områden.

– Kollektivavtalen ger större möjligheter till branschanpassning än vad lagstiftning kan göra som måste bli mera generell, säger utredaren Gudmund Toijer.

Arbetsgivare protesterar
Thomas Olsson som driver ett hotell i Örebro hör till de många arbetsgivare som protesterar mot förslaget.

– Alla vill checka ut samtidigt. Sedan kommer de nya gästerna strax efteråt. Vi har några timmar på oss att städa rummen. Detta skapar ett behov av deltider i vår bransch, säger Thomas Olsson.

Hans Karlsson är tveksam
Arbetslivsminister Hans Karlsson tog emot utredningen på onsdagen. Han säger att det blir en livlig remissomgång där facket kommer att kräva skarpare lagstiftning, medan arbetsgivarna kommer att tycka allt är för skarpt.

Hans Karlsson tycker att även småföretag borde omfattas av förslaget.

– Jag är tveksam till regeln om undantag för företag med färre än tio anställda. Det är ett främmande element i den svenska arbetsrätten. Vi har hittills kunnat skapa generella regler som gäller alla företag och det är en oerhörd styrka att kunna göra det. Därför är jag instinktivt tveksam till att dela arbetsmarknaden i små och stora företag när det gäller villkoren, säger Hans Karlsson.

”Arbetsgivarna får leva med detta”
Arbetsgivarna inklusive kommunerna och landstingen är inte alls roade av det här.

Vad säger du om det?

– Det blir ytterligare ett regelverk som arbetsgivarna måste hantera. Men det blir det om man vill lösa problemet för löntagarna, vilket arbetsgivarna inte hittills har varit villiga att göra. Man kommer att få leva med att det blir en lagstiftning som tar hand om detta, säger arbetslivsminister Hans Karlsson.

Erik Ridderstolpe
erik.ridderstolpe@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".