Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dålig hygien i slakterier och styckerier

Publicerat tisdag 4 juni 2002 kl 03.09
Av dom slakterier och styckerier som Livsmedelsverket granskar är det bara ett fåtal som klarar sig utan anmärkningar. Hittills i år har verket granskat 35 slakterier och styckerier och hos alla utom fem upptäcktes allvarliga brister när det gäller hygienen och hur livsmedlen hanteras.
I genomsnitt har företagen fått 20 anmärkningar, men ett styckeri i Malmö får kritik på 46 punkter. Hygienen där är grovt eftersatt, trots att vite har utdömts vid två tillfällen, säger en chef på Livsmedelsverkets tillsynsenhet till Upsala Nya Tidning.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.