Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dålig hygien i slakterier och styckerier

Publicerat tisdag 4 juni 2002 kl 03.09
Av dom slakterier och styckerier som Livsmedelsverket granskar är det bara ett fåtal som klarar sig utan anmärkningar. Hittills i år har verket granskat 35 slakterier och styckerier och hos alla utom fem upptäcktes allvarliga brister när det gäller hygienen och hur livsmedlen hanteras.
I genomsnitt har företagen fått 20 anmärkningar, men ett styckeri i Malmö får kritik på 46 punkter. Hygienen där är grovt eftersatt, trots att vite har utdömts vid två tillfällen, säger en chef på Livsmedelsverkets tillsynsenhet till Upsala Nya Tidning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".