Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Norsk studie bekräftar akrylamid i mat

Publicerat torsdag 6 juni 2002 kl 20.16
Också norska forskare har hittat det cancerframkallande ämnet akrylamid i vissa livsmedel.
Precis som i det svenska livsmedelsverkets undersökningar handlar det främst om potatischips, pommes frites och stekt potatis. Det norska livsmedelsverket råder nu människor som ofta äter denna typ av mat - att minska sitt intag. Andra rekommenderas att variera kosten och inte steka maten så hårt. Verkets egna studier tyder på att höga halter av akrylamid i mat vållar ett 30-tal cancerfall om året i Norge.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.