Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Stockholms krogar bra på att neka gäster sprit

Publicerat tisdag 18 juni 2002 kl 12.00
Krogarna i Stockholm har blivit mycket bättre på att neka servering av alkohol till personer som är kraftigt berusade. Det framgår av en studie som gjorts av STAD-projektet i Stockholm som låtit skådespelare agera berusade gäster.
De nya siffrorna visar att sju av tio testade krogar och restauranger i Stockholm inte lät överförfriskade personer köpa alkohol. Året innan var siffran 47 procent. Det goda resultatet i år gör att studien nu permanentas. Projektet går bland annat ut på att restaurangpersonal får en tvådagars kurs i ansvarsfull akoholservering. Ett femtontal kommuner i landet är nu intresserade av projektet, och krögarna själva säger att en mer ansvarsfull servering inte leder till ekonomiska förluster, vilket först befarades. (STAD- projektet är ett samarbete mellan kommunens tillståndsenhet, Länsstyrelsen, polisen, Folkhälsoinstitutet och Sveriges Hotell och restaurangföretagare.)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".