Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Pensionsavtalet för Postens vd strider mot regeringens regler

Publicerat måndag 13 mars 2006 kl 04.00
Postens vd Erik Olsson.

Posten har skrivit ett pensionsavtal med sin vd Erik Olsson som strider mot regeringens regler för pensionsutbetalningar. Enligt avtalet med Erik Olsson betalar Posten pensionspremier på cirka 50 procent av lönen medan reglerna säger att pensionen bara bör ligga på drygt 30 procent.

– De här reglerna är ju inte spikade med skall utan med bör och då måste man göra en bedömning om vi ska omförhandla Erik Olssons hela paket. Då är det kanske så att vi måste skapa en högre lön och en procentsats på en högre lön kanske inte är bättre för Posten, säger Marianne Nivert som är styrelseordförande i Posten.

Posten betalat årligen ut en pensionspremie på 2,5 miljoner kronor till Erik Olsson. Det skulle ge en pension på 25 miljoner kronor efter tio års arbete. Eftersom årslönen ligger på nästan fem miljoner kronor blir det femtio procent av lönen.

Pension vid 60
På hösten 2003, samma år som posten anställde sin vd, kom regeringen med nya riktlinjer för anställningsvilkor för ledande befattningshavare. Reglerna säger att när lönen kommer upp i Erik Olssons nivå bör ålderspensionen uppgå till högst 32,5 procent av lönen.

Dessutom har han rätt att gå i pension vid 60 års ålder medan reglerna säger att pensionsåldern ska vara mellan 62 och 65 år.

– Vi har bedömt att de villkor han har följer rätt nära de villkor staten har satt upp, det vill säga han har ingen bonusbaserad lön utan han har enbart en fast lön och han har avgiftsbaserade pensionsvillkor, säger Marianne Nivert.

90 miljoner
Efter tio års arbete skulle Erik Olsson kosta Posten cirka 90 miljoner kronor med med lön, sociala avgifter och pension inräknat. Det är uträknat efter den lön och pension han har idag på 7,5 miljon kronor om året.

Magnus Tarras-Wahlberg som är brevbärare och medlem i postsyndikatet hos fackförbundet Syndikalisterna är mycket kritisk.

– Han tjänar väl på en månad vad jag gör på två år ungefär och så får han en betydligt bättre pensionasvättning än vad jag får.

Styrelseordförande Marianne Nivert försvarar avtalet.

– Det är klart att det är en bra lön. Vi anställde Erik Olsson för drygt tre år sedan och det var viktigt att Posten fick en vd som kunde ta hand om de problem vi hade. Vi hade ju då stora lönsamhetsproblem och dessutom en del strukturella problem inom företaget, säger Marianne Nivert.

Peter Johansson
peter.johansson@sr.se

Research Claes Keisu
claes.keisu@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".