Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Avidentifierad ansökan skapar merjobb

Publicerat lördag 8 april 2006 kl 17.44

Regeringen har som mål att fler personer med utländsk bakgrund ska anställas i statliga myndigheter. En metod som kan komma att tillämpas är avidentifierade jobbansökningar. Med i de kommuner som hittills på försök arbetat med metoden kan man inte visa att fler med utländsk bakgrund anställts.

Vad som däremot har visat sig är att rutinen med avidentifierade ansökningar har skapat merarbete för dem som sköter tillsättningarna, säger Annkristin Forslund, ansvarig projektledare för avidentifierade ansökningshandlingar i Göteborgs stad och också varit regeringens remissinstans.

– Alla söker inte på avsedd blankett där man avidentifierar sina egna uppgifter, utan man får skicka tillbaka, man får ringa upp och man får avidentifiera manuellt, så att säga. Det kan handla om upp emot 200 ansökningar på en tjänst. Då blir det rätt mycket administrativt jobb runt det, säger Annkristin Forslund.

Ska främja mångfald
Att söka arbete med avidentifierade ansökningshandling innebär att den arbetssökande i det första skedet bara söker på meriter på en särskild blankett. Utifrån dem kallas sedan de mest intressanta på intervju. Personen riskerar därmed inte att bli bortvalda på grund av ett utländskt namn.

Med efter drygt ett års arbete med avidentifierade ansökningshandlingar i Göteborgs stad har man inte kunnat mäta om arbetet har resulterat i att fler med utländsk bakgrund fått arbete.

Under förra året var 27 procent av dem som nyanställdes födda utomlands.

Regeringen har ett mål om att alla statliga myndigheter i framtiden ska rekrytera med avidentifierade ansökningshandlingar. Syftet är att fler få fler anställda med utländsk bakgrund.

Men exemplet från Göteborgs stad visar att de arbetssökande ofta missar att fylla i de särskilda blanketterna, och det medför merarbete för arbetsgivaren.

Tre testkommuner
Hittills har Göteborgs, Norrköpings och Melleruds kommun, liksom myndigheten Statens kärnkraftsinspektion arbetat på försök med avidentifierade ansökningshandlingar.

Trots att arbetsgivare kritiserat metoden för att den innebär ökad arbetsbelastning så väljer kommun- och finansmarkandsminister Sven Erik Österberg att redan till hösten införa metoden i ett tjugotal myndigheter i hopp om att öka antalet anställda med utländsk bakgrund.

– Jag är helt inriktad på att vi ska ha ett antal myndigheter i staten som får prova det här i stor skala. 15 till 20 stycken eller så ska vara igång nästa år, det är den tidsplan som ligger, säger Sven Erik Österberg.

Maria Repitsch
maria.repitsch@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".