Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Börsfall på bred front

Publicerat onsdag 26 juni 2002 kl 12.35
Kurserna på aktiebörserna runt om i världen har fallit kraftigt under natten och förmiddagen. I morse stängde Tokyobörsen 4 procent. I Europa hade Stockholm, Frankfurt, London och Paris gått ner med 3 - 4 procent under förmiddagens handel.
Mest har kurserna sjunkit för tillverkare och operatörer inom telekom-branschen. Där är nedgången bortåt 10 procent. I de franska bolagen France Telecom och Alacatel stoppades handeln med bolagens aktier sedan dom hastigt fallit 17 - 18 procent. Alcatel - som konkurrerar med svenska Ericsson, varnade i morse för fortsatta förluster i år. Det nya börsfallet startade i går kväll i USA, där bland annat kommit fram uppgifter om revisionsfirman Arthur Andersen fifflat med redovisningen av bokföringen i teleoperatören Worldcom, som är ett stort internationellt bolag som också har verksamhet i Sverige. Detta tillsammans med fortsatt osäkertet kring den väntade ekonomiska återhämtningen i världens industriländer gör att aktiebörserna från dag till dag kastas mellan ljus och mörker. I måndags var det en svart dag för Stockholmsbörsen, igår gick klackarna i taket med förhoppningar om bättre tider. I dag är det återigen mörkt. Vid lunchtid var börsfallet 3,1 procent. Ericsson hade gått ner drygt 10 procent medan Nokia hade backat 3,9 procent.
Christer Hillbom, ekonomisk kommentator
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".