Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Minskande socialbidrag

Publicerat onsdag 3 juli 2002 kl 12.05
Kostnaderna för socialbidrag fortsätter att minska. Och bidragstagarna blir färre i alla grupper i samhället. Det visar Socialstyrelsens nyutkomna statistik från förra året.
Barn som växer upp i hem som är beroende av socialbidrag är klart vanligast i Malmö kommun, där vart fjärde barn lever i bidragshushåll. I grannkommunen Vellinge däremot lever bara ett barn av hundra i hem med socialbidrag. I Sverige som helhet är siffran vart tolfte barn. Elva procents minskning Kostnaden för socialbidrag minskade i hela samhället med elva procent förra året. Totalt kostade socialbidragen 8,7 miljarder kronor. Värst för ensamstående mammor Bidragstagarna blev färre i alla grupper i samhället. Andelen bidragstagare var störst bland ensamstående kvinnor med barn. I den gruppen fick var fjärde socialbidrag. Femte året med minskade kostnader Kostnaderna för socialbidragen har minskat för femte året i rad och var förra året nere på en tredjedel jämfört med 1997 då kostnaderna var som störst.
Daniel Värjö
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".