Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dålig åkerjord ger sämre mat

Publicerat torsdag 27 juli 2006 kl 06.49

Kvalitén på svensk mat blir allt sämre. Detta på grund av att den svenska åkerjorden utarmas. Innehållet av järn i svenskt höstvete har minskat med nästan 50 procent sen 1960-talet.

Nu varnar forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, för att mineralerna inte längre täcker människors behov, skriver Svenska Dagbladet.

Holger Kirchman, som är professor vid SLU, säger till tidningen att han är säker på att många svenskar lider av mineralbrist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".