Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Korv ökar risken för magsäckscancer

Publicerat onsdag 2 augusti 2006 kl 16.49
Ökar cancerrisk.

Bacon, korv och rökt skinka ökar risken för magsäcks-cancer, visar ny forskning från Karolinska Institutet. Trots att magsäckscancern minskar i världen är det fortfarande den fjärde vanligaste cancerformen.

En kartläggning av ett stort antal studier inom området visar att om man ökar konsumtionen av charkuteriprodukter med ungefär en halv portion om dagen, så ökar risken att drabbas av cancerformen med mellan 15 och 38 procent.

Omkring 700 000 personer dör av magsäckscancer varje år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".