Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Försäljningen av ekologisk mat ökar

Publicerat fredag 18 augusti 2006 kl 21.09

Försäljningen av ekologisk mat ökar. Förra året såldes ekologiska livsmedel och alkoholfria drycker för fyra miljarder kronor.

Det är en ökning med 40 procent sedan förra året, enligt siffror från Statistiska centralbyrån.

Mest steg försäljningen av ekologiskt kött och grönsaker.

Ökningen beror framför allt på ett större utbud av ekologiska produkter, säger Mikael Robertsson, miljöchef på Coop till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".