Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

EU definierar kött

Publicerat lördag 21 juli 2001 kl 09.24
EU-kommissionen har beslutat om hur kött i EU-länderna ska definieras. Om det står kött i ingrediensförteckningen ska det vara skelettmuskulatur och inget annat.
Tidigare har det inte funnits någon gemensam definition för vad som ska räknas som kött inom EU och i vissa länder räknas allt som går att äta på djuret som kött, alltså även inälvor, fett och svål. I Sverige har vi redan definitionen att kött är skelettmuskulatur och det svenska livsmedelsverket som arbetat hårt för de nya reglerna ser EU-beslutet som en framgång för Sverige.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.