Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Arbetskraftsbrist försvårar för företagare

Publicerat fredag 15 september 2006 kl 18.02

Bristen på utbildad arbetskraft har blivit en flaskhals inom flera branscher. Ett exempel är företaget Månsarps Mekaniska ett par mil söder om Jönköping, som har stora problem att hitta till exempel svetsare.

– Det är ett stort bekymmer för att mina medarbetare får lägga ner alldeles för mycket tid på att hitta personal i stället för att fokusera på att göra det som vi redan gör bättre. Det vi gör är att vi tar kapacitet från varandra, från andra företag och det blir rundgång. Det tillkommer ingenting nytt in, berättar ägaren Anders Hallåker.

Vad betyder det för själva produktionen?

– Det innebär att vi inte kan köra igång i den takten med skift som vi skulle göra här. Vi tittar på en ny, stor investering och att vi inte har rätt folk som kör de maskinerna från början gör att vi inte hänger med lönsamhetsmässigt, säger Anders Hallåker.

Produktionen går för högtryck
I den knappt tio år gamla fabriken i Torsvik går produktionen i dag för högtryck. Månsarps Mekaniska gör framför allt komponenter i grovplåt till entreprenadmaskiner och har exempelvis Volvo och Atlas Copco som stora kunder.

Det närmaste året behöver antalet anställda i verkstaden öka från dagens 23 till omkring 30 personer, framför allt svetsare och cnc-operatörer, men att hitta rätt personer är ett tufft jobb för personalchefen Mikael Åkerman:

– Vi försöker samarbeta med flera olika bemanningsföretag till exempel. Vi har ett samarbetsavtal med Lernia, söker med Uniflex, Adecco, Montico med flera och det är inte lätt att få tag i rätt kompetens, säger han.

Det är många som river i dem som finns?

– Det är ett väldigt stort riv på de som finns. När man sitter i en anställningsintervju så är det inte alldeles ovanligt att de säger till mig; ”Ja, jag ska gå vidare till nästa jobb och kolla om det finns något där.” Det gäller den kvalificerade personalen, säger Mikael Åkerman.

Månsarps Mekaniska delar problemet med många andra företag. Nytillskottet av ungdomar är litet och får man tips om någon lämplig gäller det att snabbt binda upp personen, även om man egentligen inte behöver anställa just då.

Styra arbetssökande till bristyrken
Regeringen gav nyligen Ams i uppdrag att försöka styra mer av de arbetssökande till just bristyrken för att komma tillrätta med flaskhalsar.

Något som borde skett för länge sedan, menar Anders Hallåker på Månsarps Mekaniska, som har tröttnat på att inget händer.

– Jag har gett upp hoppet på att få den hjälpen från det offentliga. Vi vänder oss till helt andra aktörer på marknaden nu för att få in de här. Vi kör egna utbildningar i huset också men just nu hinner vi inte det. Just nu behöver vi kompetent folk in nu, det är det som är vårt bekymmer, säger Anders Hallåker.

Daniel Rundqvist
daniel.rundqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".