Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Worldcom Sverige tror på sitt företag

Publicerat måndag 22 juli 2002 kl 12.41
Worldcom har ställt in betalningarna genom att ansöka om skydd från sina fordringsägare och man har i dagsläget ingen möjlighet att betala sina stora skulder. Men från företagets sida ser man ljuset i tunneln.
I USA kan man ansöka om att slippa betala sina fordringsägare, utan att man samtidigt lägger ner företaget. Man får en sorts frist. Detta leder emellertid ofta till konkurrs, och i Sverige används begreppet konkurs för denna typ av åtgärd. Men alla håller inte med. Worldcom Sveriges kontor ligger i Solna norr om Stockholm och där låste man i morse alla entrédörrar och ingen utomstående tilläts komma in i byggnaden. - Den svenska verksamheten påverkas inte av det här. Det här är ingen konkurs utan en omstrukturering av verksamheten, säger Katarina Werkelius som är Worldcoms informationschef i Sverige som fått information från USA som går ut på att företaget tror att man ska klara sig ur krisen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".