Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Kompromissförslag om utsläpp

Publicerat söndag 22 juli 2001 kl 03.39
Sent på lördagskvällen presenterade ordförande för klimatförhandlingarna i Bonn ett nytt komplett förhandlingsförslag. I det nya förslaget slås det fast att det viktigaste fortfarande är att länderna minskar sina egna utsläpp av växthusgaser.
Så kallade flexibla mekanismer skall bara vara ett komplement. Flexibla mekanismer kan vara att handla med utsläppsrätter, att länder med mycket växande skog tillåts större utsläpp, eller att satsa på projekt för att minska u-ländernas utsläpp. Förslaget säger också att det skall vara ett tak för användningen av växande skog, att i-länder ska avstå från att använda kärnkraft i u-länder och att länderna skall rapportera och reparera eventuella försummelser mot avtalet. De nära 185 länder och organisationer som deltar i förhandlingarna räknar på det nya förslaget. Ordföranden, Hollands miljöminister, hoppas på ett avtal under söndagen. EUs förhandlare, den belgiske miljöministern, säger att förslaget inte är idealiskt, men att EU kan acceptera det, om också de andra länderna gör det.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".