Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Uppsving för Asienbörserna

Publicerat torsdag 25 juli 2002 kl 08.11
På Asiens börser har kursfallen inte alls varit lika branta som i USA eller Europa under de senaste månaderna.
På Tokyobörsen har Nikkeis aktiindex fallit med 15 procent räknat från den 20 maj. Fallet är den kraftigaste tillbakagången på aktiemarknaderna i Asien men ändå betydligt mindre än rasen på börserna i USA och Europa. Efter försiktigt positiva signaler om ekonomin i Japan börjar nu internationella investerare finna japanska aktier köpvärda säger börsanalytiker i Tokyo. På flera andra marknader har den internationella börsoron över huvudtaget inte avspeglats. I Bangkok, där asienkrisen började för några år sedan, visar börsindex på ett rejält plus. Likadant i Kuala Lumpur och Jakarta och Seoul. Ekonomierna i Ostasien beräknas växa med 5.8 procent i år enligt den senaste kvartalsrapporten från Asiatiska utvecklingsbanken. Prognosen är högre än väntat. Vanligtvis får börsutvecklingen i USA direkt genomslag på aktiemarknaderna i Asien. Men inte den här gången.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.