Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Nedläggning hotar lantbruksenhet

Publicerat måndag 6 augusti 2001 kl 16.41
Lantbruksenheterna i Kalmar-, Kronoberg- och Blekinge län kan komma att läggas ner. Efter besparingskrav från regeringen har nu Jordbruksverket ställt sig bakom ett förslag som innebär att administrationen av EU-stöden till jordbruket koncentreras till färre länsstyrelser.
För smålandslänen samt blekinges del innebär förslaget att hanteringen av EU-stöden flyttas till Jönköping. Men förslaget möts av hård kritik från flera håll och landets länsstyrelser ser heller att samarbetet mellan myndigheterna utökas. Lantbruksdirektör Carl-Bertil Nelson på länsstyrelsen i Kalmar är kritisk till förslaget om att slå ihop lantbruksenheterna i dom olika länen i sydost. Nelson menar att lantbruksenheten för Kalmar län är tillräckligt stor som den är, och att en sammanslagning skulle göra att närheten till lantbrukarna går förlorad.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".