Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Öländskt lammkött på Öland

Publicerat fredag 30 augusti 2002 kl 15.37
Ett eget styckeri ska göra så att Öländska Lamm profilerar ön. Det är Ölands Skördefest som ligger bakom projketet där 16 gårdar med lamm deltar. Istället för att som tidigare skicka iväg lamköttet över hela Sverige ska det i framtiden tas tillbaka till Öland efter slakten.
När köttet sedan styckats ska en del gå till öländska restauaranger som kan profilera sig med kött från ön. Det här är också en del i arbetet med att få allt mer öländska råvaror i dom varor som Ölandssmak tagit fram.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.