Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mycket kvar att göra på landstinget som arbetsplats

Publicerat söndag 7 januari 2007 kl 08.47
Fortfarande många stressade inom landstinget. Foto:Scanpix

Det finns fortfarande mycket kvar att göra innan alla landstingsanställda är nöjda med sin arbetsplats.

Den senaste attitydundersökningen från landstinget visar visserligen tecken på mycket har förbättrats, men en noggrann genomgång av materialet visar att det lika gärna går att vända på resonemanget. Till exempel säger fortfarande var sjätte anställd att dom är stressade och inte har någon kraft kvar efter jobbet. Fyra av tio har inte förtroende för sin chefs sätt att leda. Och bara varannan medarbetare känner delaktighet i dom beslut som tas på arbetsplatsen.

- Arbetsmiljön behöver fortfarande utvecklas för att dom enskilda medarbetarna ska känna att den är optimal, säger Vårdförbundets distriktsordförande Ann-Sofie Togner.

I fredags presenterade landstinget undersökningen där nästan 4000 landstingsanställda talar om hur dom ser på sitt arbete. Rubriken är ”bättre arbetsmiljö och mindre stress” eftersom andelen positiva svar ökat något jämfört med motsvarande undersökning från 2001.

Men en noggrann genomgång av materialet visar alltså att man lika gärna kunnat satt rubriken ”många fortfarande inte nöjda” eftersom ökningen ofta skett från en låg nivå.

Stressen har minskat. Men var sjätte anställd säger fortfarande att dom är stressade och inte har någon kraft kvar efter jobbet.

Fler har fått förtroende för chefens sätta att leda. Men fortfarande har så många som fyra av tio anställda inte har förtroende för sin chef. Bara varannan medarbetare känner att dom får tillräcklig stöd och fortbildning i sitt yrke och bara fyra av tio upplever att verksamheten dom jobbar med följs upp i tillräcklig omfattning. Sex av tio upplever att ansvar och befogenheter fördelas i tillräcklig omfattning.

I frågan om möjligheten till ökat inflytande för dom anställda finns mycket att göra anser Ann-Sofie Togner.

- Våra medlemmar bidrar inte på det viset dom själva har kompetens och möjligheter till att utveckla vården, säger hon.

Andelen som svarat på enkäten skiljer sig åt mellan olika enheter. På Oskarshamns sjukhus svarade bara 53 procent. Bäst på att rapportera var dom på landstingsdirektörens stab och revisisionen (81,8 procent)

Totalt sett svarade 73 procent, 4213 av de 5804 som fick enkäten.

Tobias Sandblad
tobias.sandblad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".