Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Plan ska ge friskare invånare i länet

Publicerat torsdag 26 september 2002 kl 07.04
Invånarna i Kalmar län ska bli friskast i Sverige inom 8 år.Det är målet med den folkhälsopolitiska plan som nu är klar. En anpassning av Hälso- och sjukvården till det moderna samhället ska minska ohälsotalen och bidra till att halvera långtidssjukskrivningarna.
Samtliga länsinvånare kommer att beröras av planen där 5 mätbara mål satts upp för att nå visionen om att bli Sveriges bästa hälsolän. Liknande planer har gjorts tidigare, den senaste för 10-talet år sedan utan ge någon större effekt. Eva-Marie Hansson som är folkhälsostrateg säger till P4 Kalmar att det aldrig varit bättre förutsättningar för att lyckas än nu. Beslut om att genomföra planen ska tas på landstingsfullmäktige i November därefter ska regionförbund, försäkringskassa och samtliga kommuner göra upp egna handlingsplaner för hur man ska bidra till att nå målen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".