Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nytt häkte i Västervik

Publicerat torsdag 26 september 2002 kl 10.30
Bristen på häktesplatser gör att kriminalvårdsstyrelsen nu drar igång ett nytt häkte i Västervik. Samtidigt skapas 20 nya tjänster. Häktet kommer att ett så kallat lätthäkte med intagna som har lättare restriktioner. Lätthäktet i Vstervik ska börja fungera i november och just nu håller man på med rekrytering av personal, där man redan idag har 70 sökande till de 20 tjänsterna.
En del åtgärder ska göras i den före detta fasta paviljongen vid Norra sjukhuset som under sommaren varit häkte för Kalmar län under tiden häktet i Kalmar byggdes om. Lätthäktet ska betjäna Kalmar, Växjö och Norrköping och 25 till 27 häktesplatser skapas. Lätthäktet kommer att finnas i Västervik hela nästa år och om platsbristen håller i sig kan det bli i flera år.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.