Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gotlandstrafiken kan komma att stå stilla i jul

Publicerat torsdag 28 november 2002 kl 11.16
Jultrafiken till och från Gotland är hotad eftersom fackförbundet Seko sjöfolk är i konflikt med Destination Gotland. Konflikten rör tre utlandsflaggade båtar som facket vill ska svenskregistreras. Seko har suttit i förhandlingar med Rederi AB Gotland, som äger båtarna som Destination Gotland använder, men utan att lyckas komma överens. Seko hotar nu med att ta ut sin personal i strejk under jultrafiken.
Men hotet väcker ingen oro hos Destination Gotland. Destination Gotlands vd, Sten Crister Forsberg, hävdar att det inte finns någon substans i hoten och säger till tidningen att han inte känner någon oro för jultrafiken. Han hävdar också att en eventuell strejk är olaglig då den riktar sig mot fel part. - Seko har en diskussion med Rederi AB Gotland om inflaggning av några utlandsflaggade fartyg. Men Destination Gotland har varken insyn eller inflytande i den frågan, säger Forsberg till Gotlands Tidningar. Enligt Gun Zachrisson, försvarsdirektör på länsstyrelsen, finns dock inget lagrum som skulle kunna sätta stopp för en eventuell strejk.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".