Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Självgående dammsugare

Publicerat torsdag 8 november 2001 kl 11.17
Om några veckor finns den att köpa - dammsugaren som tar hand om städningen alldeles själv. Trilobite, som den heter, är världens första självgående dammsugare för konsumentbruk. Den tillverkas på Electrolux-fabriken i Västervik och ska efter världspremiären i Sverige exporteras till andra länder i Europa i början av nästa år.
Dammsugaren är 13 centimeter hög och bara 35 centimeter i diameter, vilket gör att den kommer åt att städa även under sängar och bord. Den ser med hjälp av ultraljud - precis som en fladdermus. Dammsugaren kommer att kosta cirka 14 000 kronor i butik. Ulrik Danestad konstruktionsledare på Electrolux i Västervik säger att han på sikt tror att den kommer att ersätta andra dammsugare. Dan Augustini utvecklingschef i Västervik säger att produkten kan komma att bli mycket stor för Västerviks del i framtiden.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.