Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Salmonellan orsakar kö till slakterier

Publicerat onsdag 9 juli 2003 kl 14.05
De långa köerna till slaketerierna, som uppstår nu på grund av salmonellasmittan ställer till det för grisuppfödarna. Tanken är att man i slakten ska kunna rädda köttet som inte är smittat av salmonella, men köerna gör att många djur tros behöva avlivas på gården och därmed så kommer det köttet att kasseras.
Siwe Johansson som driver Ottinge säteri, en av de drabbade gårdarna, säger till P4 Kalmar att hans gård i bästa fall kan vara färdigsanerad om tre månader. Under den tiden hinner grisarna växa till sig och det blir för trångt i boxarna. För att inte överträda djurskyddslagen kan man därför tvingas punktavliva djur och därmed går man miste om köttet, och därmed om inkomsten.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.