Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Farlig vandalism vid Kalmars badplatser

Publicerat fredag 11 juli 2003 kl 05.58
Precis som förra sommaren har badplatser i Kalmar drabbats av vandalism. I sommar har tre badplatser utsatts, Värsnäs, Bergavik och Kattrumpan. I Bergavik hade någon natten mot tisdagen strött ut osynligt glassplitter på fundamentet till flytbryggan. Det var rena turen att kommunens personal upptäckte glasbitarna innan fötter skars sönder. Allra värst i sommar var att någon vid Värsnäs hade kört ner en spetsad påle i sanden intill bryggan. Spetsen hade placerats en halv meter under vattenytan. I fjol kördes en påle av liknande typ ner vid Långviken. Personal från kommunen undersöker nu de vanligaste badplatser två gånger i veckan för att badgästerna ska kunna känna sig säkra.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.