Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Överdrivna larm om kycklingbakterie

Publicerat fredag 25 juli 2003 kl 08.19
Det är inte är farligare att stoppa i sig kyckling än annat kött. Det säger Lars Blym Forshell, veterinär på Livsmedelsverket, till Sveriges Radio Kalmar, med anledning av den senaste tidens rapportering om att 24 procent av den svenska slaktkycklingen bär på bakterier som är motståndskraftiga mot den tyngsta antibiotikan.
För två år sedan var samma siffra knappt en procent. En utveckling som är oroande, men enligt statens veterinärmedicinska anstalt utgör bakterierna ingen hälsorisk för människan. Det handlar om så kallade entrokocker bakterier som kan föras över till människan.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.